Kano huren Friesland

Friesland is een paradijs voor kanoërs, met zijn uitgestrekte meren, pittoreske dorpjes en kronkelende rivieren. Kano huren in Friesland biedt de perfecte gelegenheid om de rust en schoonheid van deze provincie vanaf het water te ervaren. Hieronder vind je informatie over prachtige kanoroutes, inclusief start- en eindpunten, en de afstanden van deze routes.

Kano Huren bij Camping Rijsterbos

De omgeving van Camping Rijsterbos is een ideale plek om met een kano op avontuur te gaan. Vanaf de camping zijn er verschillende mooie kanoroutes te ontdekken. Je kunt zowel een 1-persoons als een 2-persoons kano huren bij de camping.

  • Halve dag: € 7,00 p.p.
  • Hele dag: € 10,00 p.p.

Contact opnemen

Kanovaren Friese Meren

Kanoroutes in de Omgeving

Route 1: De Luts

Startpunt: Camping Rijsterbos
Eindpunt: De Holken
Afstand: 15 kilometer

De Luts, ook wel Lits genoemd, is een prachtige route die begint bij het Slotermeer, door het pittoreske dorpje Balk stroomt en eindigt in De Holken, een deel van het Heegermeer/Fluessen. Deze route is bijzonder populair vanwege het idyllische landschap en de historische connectie met de Elfstedentocht.

Route 2: Witakkersvaart naar Slotermeer

Startpunt: Witakkersvaart
Eindpunt: Slotermeer
Afstand: 8 kilometer

Op loopafstand van Camping Rijsterbos mondt de Witakkersvaart uit in de Luts. Deze kortere route is ideaal voor een ontspannen halve dag op het water. Je peddelt door rustige waterwegen om uiteindelijk het uitgestrekte Slotermeer te bereiken.

Route 3: Balk naar Woudsend

Startpunt: Balk
Eindpunt: Woudsend
Afstand: 12 kilometer

Deze route voert je van het gezellige dorpje Balk door het afwisselende Friese landschap naar Woudsend. Onderweg kom je langs weilanden, rietkragen en kleine dorpjes, wat zorgt voor een gevarieerde en prachtige tocht.

Route 4: Rondje Rijst

Startpunt: Camping Rijsterbos
Eindpunt: Camping Rijsterbos
Afstand: 10 kilometer

Praktische Informatie

  • Reserveren: Het is aan te raden om van tevoren te reserveren, vooral in de zomermaanden.
  • Aantal personen: 1- en 2-persoons kano's

Kano in Friesland huren